2017. március 15. Összes hír
2010. január 22 - az Alapítvány évi rendes közgyûlése «« vissza ««

Kiértékeltük az alapítvány 2009. évi tevékenységét és elfogadtuk a 2010-es évi tevékenységi tervet.

2009-ben volt két sikeres pályázatunk: 1. Medita diákrádió  pályázat, melynek keretében a Székelyudvarhely Közösségi Alapítványtól elnyert pénzbõl iskolánknak megvásároltunk a diákrádióhoz szükséges felszereléseket. 2. Fehér Éjszakák Fesztiválja - a Székelyudvarhelyi Önkormányzatnál pályázott pénzbõl támogattuk a Boróka tánccsoport finnországi utazását.

Lelkes támogatóinknak köszönhetõen, akik adójuk 2%-át alapítványunknak utalták át, iskolánk tanulóinak 2009-ben 20 tanulmányi és 23 szociális ösztöndíjat adtunk.

A 2010-es évben ki szeretnénk bõvíteni ösztöndíj-rendszerünket. Továbbra is félévente díjazzuk az évfolyamelsõ tanulókat, oly módon, hogy az ösztöndíj értéke: 9,50-es átlag fölött 200 lej, 9,00 fölött 150 lej, 8 ,50 fölött 100 lej. A félévenkénti 2000 lejes ösztöndíjalapból a fentiek kiosztása után megmaradt pénzre a legjobb tanulók pályázhatnak, és, ha nem is évfolyamelsõk, a lehetõségek (és eredmények) függvényében, a kuratórium döntése alapján, kapnak ösztöndíjat. A pályázati adatlap letölthetõ itt. A pályázatot az osztályfõnököknek nyújthatjátok be 2010. március 1-ig.

Szociális ösztöndíjra is lehet majd pályázni, a pályázati adatlap ugyanaz.

Alapítványunk az elmúlt évben egy, a népi mesterségek régi eszközeit bemutató gyûjteményt alapított, amely megtekinthetõ a 3-as szakteremben. A gyûjteményt Sepsi Árpád adományozta. Ehhez kapcsolódóan kiírtunk egy fogalmazási versenyt, melynek felhívása elolvasható itt.

Néhány kép a régiség-gyûjteménybõl: